Racerapport från Kinnekulle Ring 2022 – PG Johansson

GT/GTS GTP på Kinnekulle Historic Meeting 2022 

Säsongstarten i RHK- serien gick av stapeln 21–22 maj på Kinnekulle Ring. 131 anmälda till tävlingen och 14 i vårt heat med Claes, Elmon, Kai Roger, Nils Börje och Micke som ”Hangaround” i sin MGB tillsammans med mig själv från AH Racing Team. Nils Börge Gårdh var ny i fältet som köpt Mickes Sprite.

Lördagens tester som på förmiddagen blev en blöt historia som under eftermiddagen avtog inför kvalet. Claes var snabbast och tog poler på höga 1,05 före Per Roxlin MG Midget och Tommy Bencsik Elan därefter Lars Weigl Porsche och Jimmy Edvardsson MGB som båda verkligen trivs på vått underlag, sexa Jan Richter Corvette och jag besviken på sjunde tid. Micke som nu kör in sig på sin MGB kvalade åtta före minstinggänget med Emil i spets. På kvällen bjöd Jimmy och Judith på en uppskattad mingelkväll som återinförs efter coronauppehåll.

Söndagens första race med växlande molnighet och torr bana. Fältet delades upp i tre grupper där Claes styrde första gruppen före Tommy och Per och segrade före en vilt jagande Tommy. I andra gruppen var det Jan, Lars, Jimmy och jag som körde tåg i flera varv innan Jan ryckte och jag lyckades i slutet av racet ta mig förbi både Jimmy och Lars och blev femma.

Kinnekulle 2022 AHCS Webb PG

Klicka här ovan för att se hela rapporten!