Racerapport från Anderstorp Race Festival 2022 – PG Johansson

26-28 augusti Anderstorp Race Festival

Trevligt för RHK att vara tillbaka på Scandinavian Raceway efter flera års uppehåll. Över 200 anmälda inklusive ett 40-tal holländare som valt att förlägga en deltävling från sin NKHTGT-serie som gav tävlingen en internationell prägel. Några valde även att tävla i vårt heat som från början hade över 20 anmälda men endast Claes och jag från Healey Racing Team. Bra väder på fredagen men på lördagen och söndagen hade vädergudarna öppnat alla kranar.

Jag anlände på fredagen för att få känna på banan under den fria träningen. Till kvalet på lördagen ändrades förutsättningarna och de annars så snabba Elanerna hade det jobbigt i vätan och hamnade på nedre halvan bortsett från Ulrik Weiss som kvalade in som sjua. Kennet Persson i GT40 var snabbast före Mark Dois Marcos 1800 GT och Pekka Nyström i sin Cheetah GT, Claes sexa, Jan Richter nia, och jag själv kvalade in på trettonde plats.

Första racet blev om möjligt ännu blötare vilket i vissa fall medförde obefintlig sikt på rakan och resulterade i flera snurrningar och avåkningar. Imponerande av Kennet som styrde hem segern i sin GT40 före Pekka och sladdexperten Claes som passerade Dois Marcos och fick honom som ett plåster i aktern tills dansken hamnade i terrängen efter målrakan.

https://usercontent.one/wp/www.healeysweden.com/wp-content/uploads/2022/08/Anderstorp-2022-Webb-PG-red.pdf

Klicka här ovan för att se hela rapporten!